تأثیر کم شنوایی بر روابط اجتماعی چیست؟
ارتباطات چیزی است که افراد را به هم نزدیک می کند و موجب تعامل افراد با یکدیگر، نحوه دوستیابی و ایجاد روابط می شود زیرا توانایی برقراری ارتباط در زندگی روزمره ما ضروری است. اگر فردی دارای اختلال شنوایی باشد، توانایی او در برقراری ارتباط مؤثر نیز دچار اختلال می شود، همه این مطالب هشداری است تا به ما بگوید که تأثیر کم شنوایی بر گفتار غیر قابل انکار است و باید به سلامت حس شنوایی خود، بیشتر اهمیت بدهیم.
کودکان با شنیدن صداهای اطراف و صحبت های پدر و مادر و اطرافیان، گفتار را یاد می گیرند و با محیط اطراف خود ارتباط برقرار می کنند و اگر قدرت شنیدار آنها دچار مشکل شود، بر قوه گفتار آنها نیز تأثیر می گذارد. با این حال، ارتباط فراتر از زبان گفتاری است و ما با حرکات، حالات صورت و انواع دیگر زبان بدن، می توانیم با اطرافیان خود ارتباط برقرار کنیم! زبان بدن معقوله ای است که در بسیاری از مواقع، بیشتر به این نوع ارتباط توجه می کنیم تا گفتار!
کودکان و بزگسالانی که از کم شنوایی رنج می برند، همانگونه که قبلاً هم گفته شد، در ارتباط با افراد جامعه و محیط اطراف نیز به مشکل می خورند. پس هر چه زودتر این مشکل تشخیص داده شده و درمان شود، مشکلات دیگر نیز حل می گردد، بنابراین همانطور که در این مطالب دیدیم، تأثیر شنوایی بر گفتار بسیار مهم است و نباید از کنار آن ساده گذشت.
مزیت های استفاده از سمعک چیست؟
- رتباط بهتر با خانواده
- افزایش حس اعتماد به نفس
- سلامت روانی و جسمی
- تمرکز بهتر
- احساس استقلال و اطمینان
- احساس شادابی
- مشارکت بیشتر در جامعه
- روابط اجتماعی بهتر
- بهبود موقعیت شغلی